Dankdag voor Gewas en Arbeid: onze brief aan Ahold Delhaize

Vandaag – 7 november 2018 – is het Dankdag voor Gewas en Arbeid.  Een dag waarbij met name in de protestantse traditie  van oudsher wordt gedankt voor het voedsel dat de landbouw voortbrengt en voor de arbeid die daarvoor door de boeren wordt verricht. Tegenwoordig strekt de dankzegging zich uit tot meerdere domeinen van economie en samenleving.

Op deze bijzondere dag staat De Nieuwe Beurskoers stil bij een onderneming waar velen van ons – al was het maar via pensioenfondsen – in beleggen: Ahold Delhaize. We staan er niet elke dag bij stil, maar via ons aandeelhouderschap in Ahold Delhaize zijn wij verbonden met boeren in binnen- en buitenland die dagelijks hun producten bij (toeleveranciers van) deze supermarktketen aanleveren.

Via een brief aan de voorzitter van de Raad van Commissarissen, de heer Hommen, spreken we vandaag onze dank uit aan al deze boeren, voor het verzorgen van gewas en dier en daarmee voor de  productie van voedingsmiddelen voor miljoenen mensen. En ook aan de medewerkers van Ahold Delhaize die er voor zorgen dat deze producten dagelijks bij zoveel mensen terecht komen. Tenslotte staan we stil bij recente initiatieven van Ahold Delhaize om boeren een betere beloning te geven. Wat ons betreft ‘smaakt dat naar meer’.